Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam onderdeel van SmartCulTour

Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam onderdeel van SmartCulTour

Het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam heeft de aanbestedingsopdracht van Breda University of Applied Sciences (BUAs) gewonnen en is hiermee aangesloten bij SmartCulTour, een vierjarig project dat Europese regio’s ondersteunt bij de ontwikkeling van duurzaam cultureel toerisme. De Europese Unie financiert SmartCulTour als onderdeel van het onderzoeksprogramma Horizon 2020.

Zes Living Labs in Europa zijn aangesloten: Rotterdam, Scheldeland (Vlaanderen-België), Utsjoki (Lapland-Finland), Huesca (Spanje), Split (Kroatië) en Vicenza (Italië). Het doel is om te laten zien wat toerisme voor de verschillende locaties inhoudt. Met behulp van experimenten, workshops en serious games onderzoeken de Living Labs hoe de culturele en de toeristische sector beter kunnen samenwerken.

Het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam focust zich onder andere op de ontwikkeling van Rotterdam-Zuid en werkt samen met verschillende partners uit de stad, waaronder Rotterdam Partners.

  • Katendrecht.
  • Zuiderpark

18 februari 2021