De toekomst van stedelijk toerisme

De toekomst van stedelijk toerisme

Het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam had donderdag 3 en vrijdag 4 juni de eer om de ATLAS Special Interest Group Urban Tourism te hosten. Deze Special Interest Group voor academici die onderzoek doen naar toerisme in steden bestaat al meer dan 10 jaar, en is hiermee een van de oudere kennisgroepen op dit onderwerp in de wereld.

Dit keer kwamen 25 academici uit meer dan 10 landen kwamen bij elkaar om te praten en te leren over de toekomst van stedelijk toerisme. Hoewel de meeting helaas online moest plaatsvinden, en de deelnemers dus niet Rotterdam konden bewonderen, was het toch een zeer vruchtbare bijeenkomst, waar verschillende perspectieven naar voren kwamen. Zo kwam in verschillende presentaties naar voren de noodzaak en de wil om positief kritisch te kijken naar de toekomst van co-creatie en participatief beleid, terwijl ook het principe van New Urban Tourism tijdens de pandemie en de manier waarop bestaande toeristische faciliteiten kunnen worden gebruikt voor lokaal gebruik. De discussies over deze thema’s en meer zullen 7-10 september een vervolg tijdens een ‘special track’ met als titel ‘Re-marketing or De-marketing in the Post-COVID City?’ tijdens de jaarlijkse ATLAS bijeenkomst die digitaal vanuit Praag gehost wordt.

Atlas, Association for Tourism and Leisure Education and Research organiseert bijeenkomsten over onderwijs en onderzoek op het gebied van toerisme en vrijetijd.

15 juni 2021