Lectorale rede Wina Smeenk op 1 december – Meld je aan! 01 dec '21 - 01 dec '21

Lectorale rede Wina Smeenk op 1 december – Meld je aan!

‘De wereld gekanteld, maatschappelijke impact in de evoluerende praktijk van design’ – Wina Smeenk, lector Societal Impact Design bij Hogeschool Inholland, houdt woensdag 1 december 2021 van 15.30 tot 17.00 uur haar lectorale rede. De rede is online te volgen via een livecast en voor een beperkt aantal genodigden fysiek bij te wonen in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Meld je aan! Praesent lacinia fermentum nibh sit amet malesuada.

Wina Smeenk, lector Societal Impact Design bij Hogeschool Inholland, houdt woensdag 1 december 2021 van 15.30 tot 17.00 uur haar lectorale rede. De rede is online te volgen via een livecast en voor een beperkt aantal genodigden fysiek bij te wonen in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Meld je aan!

In haar rede ‘De wereld gekanteld, maatschappelijke impact in de evoluerende praktijk van design’ constateert Wina Smeenk dat ontwerpers zich steeds meer inzetten voor de cruciale maatschappelijke vraagstukken van onze tijd. Het vakgebied design heeft daarmee een bredere focus gekregen.

Hierdoor verandert ook de rol van ontwerpers. Ze ontwerpen niet meer alleen voor gebruikers, maar juist ook samen met betrokkenen. Deze zogenaamde ‘stakeholders’ zijn burgers, overheden, (non-)profit organisaties en kennisinstellingen. Bovendien maken ontwerpers als mens zelf ook vaak onderdeel uit van een vraagstuk. Dit roept nieuwe vragen op: Hoe nemen ontwerpers hun eigen ervaringen mee in deze co-design processen? Op welke manier kunnen andere betrokkenen hun belangen, ervaringen en kennis empathisch delen? En hoe kunnen zij samen individuele en collectieve (gedrags)verandering aanjagen? In haar rede gaat Wina Smeenk in op bovenstaande vragen en schetst zij de onderzoeks- en ontwerpagenda van haar en haar team.

Aanmelden
Wil je de lectorale rede online of fysiek bijwonen? Meld je aan via dit formulier. Daarin kun je jouw voorkeur aangeven. Als je interesse hebt om de rede – indien mogelijk – fysiek bij te wonen, laten we je op een later moment weten of dat ook daadwerkelijk kan.

26 oktober 2021