Lancering ENSUT 23 mei 2023

Lancering ENSUT 23 mei 2023

Op dinsdag 23 mei 2023 vond de lancering plaats van ons Expertise Network Sustainable Urban Tourism (ENSUT) in het A-lab in Amsterdam Noord. ENSUT is een initiatief van het Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam en Rotterdam van Hogeschool Inholland.

De dag werd geopend door Ko Koens, onze lector New Urban Tourism. Het was een enerverende bijeenkomst met vele (internationale) gasten en een mooi inhoudelijk programma waaronder verschillende rondleidingen in Amsterdam Noord bij onder andere de NDSM werf, de Ceuvel, de ADAM toren en het A-lab. In Sixhaven heeft een groep de Moestuinschool Amsterdam bezocht, waar volwassenen de kunst van biologisch tuinieren leren. Merijn van de Reep en Frederique Huls van STIPO hebben toegelicht voor welke uitdagingen zij staan als placemakers in Sixhaven. Aansluitend heeft lab lead Roos Gerritsma meer verteld over regenerative placemaking binnen het ULT lab Amsterdam, hoe gewerkt wordt met het quintuple helix model en hoe het lab samen met studenten met kleine interventies positieve impact probeert te maken. Onze afstudeerstudent Andromeda Achiaa liet bezoekers luisteren naar enkele verhalen, die binnenkort te beluisteren zijn via de QR codes op het verhalenbankje op het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord.

Het was een dag vol inspirerende gesprekken en kansen voor samenwerking met diverse netwerkpartners van ENSUT. Speciale dank aan Yasemin Oruc, die als moderator dit event perfect in goede banen heeft geleid. En tenslotte onze complimenten voor Iris Kerst, programmamanager van ENSUT, voor de organisatie van deze prachtige dag!

30 mei 2023