Het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam als site visit

Het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam als site visit

Tussen 26 september en 29 september streken meer dan 6000 onderwijs professionals neer in Rotterdam om de EAIE-beurs (European Association for International Education) in Rotterdam Ahoy te bezoeken. Op dinsdag 26 september was het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam één van de site-visit locaties!

Zo’n zestig onderwijsprofessionals kozen ervoor om het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam te bezoeken en meer te weten te komen over hoe Inholland living labs inzet om studenten, onderzoekers en het werkveld met elkaar te verbinden. De site visit startte met een korte uitleg over het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam door Programma Manager Iris Kerst. Tijdens de site-visit stond echter niet enkel het ULTL Rotterdam centraal maar konden de onderwijsprofessionals op de zogenaamde living lab markt ook kennismaken met de volgende Inholland living labs:

  • Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam
  • Sustainable Media Lab
  • Sustainable Fashion Lab
  • International Music Industry Lab
  • Living Lab Lombardijen
  • Rechtswinkel010

Er werd tijdens de living lab markt flink genetwerkt en uiteraard geleerd van elkaar! Nadat de deelnemers alle stands waren langs geweest, was het tijd om samen met de studenten van het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam de wijk in te gaan. De studenten hadden voorafgaand aan de site-visit in groepjes tours door Hart van Zuid (de plek waar het lab te vinden is en ook Rotterdam Ahoy) voorbereid met elk een eigen thema. Zo was er de dark tourism tour, een architectour en een street-art tour. Voor de deelnemers was het interessant om de buurt rondom het lab én Rotterdam Ahoy te leren en meer te weten te komen over de verschillende perspectieven van de studenten.

Meer weten over EAIE? Bezoek dan de website van Inholland.

24 oktober 2023