Uitwisseling tussen beide Urban Leisure & Tourism labs 02 okt '23 - 09 okt '23

Uitwisseling tussen beide Urban Leisure & Tourism labs

Op 2 en 9 oktober wisselden de studenten van het Urban Leisure & Tourism Amsterdam en het Urban Leisure & Tourism lab Rotterdam ideeën, werkwijzen en gedachten met elkaar uit. Op 2 oktober bezochten de Amsterdamse studenten het Rotterdamse lab en op 9 oktober bezochten de Rotterdamse studenten het Amsterdamse lab.

Op 2 oktober stond er een dress rehearsal op de planning. De Rotterdamse studenten oefenden hun pitches die ze later die week zouden gaan geven tijdens de eerste Studiodag. Tijdens Studiodagen pitchen studenten hun vorderingen aan de stakeholders. Vervolgens gaf leerregisseur Maaike de Jong een Method Monday waar de verbinding tussen beide groepen studenten centraal stond. Na de lunchpauze werd de dag afgesloten met wandelingen door de buurt, zodat de Amsterdamse studenten de Rotterdamse context beter konden begrijpen.

Op 9 oktober bezochten de Rotterdamse studenten het Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam aan het Buikslotermeerplein, in Amsterdam-Noord. Allereerst lieten de Amsterdamse studenten de omgeving van het Buikslotermeerplein zien waarna hierop werd gereflecteerd. Vervolgens werd in het kader van de Method Monday een video getoond waar studenten gezamenlijk over konden discussiëren. Na de lunch vertrokken de studenten gezamenlijk naar het Scheepsvaartmuseum. Waar stil werd gestaan bij cultuur en hoe dit kan worden toegepast in je eigen context.

Het was een mooie uitwisseling waar de studenten veel van hebben geleerd. Interesse om samen te werken met één van de twee living labs? Stuur een berichtje naar Programma Manager Iris Kerst (iris.kerst@inholland.nl).

24 oktober 2023