Welcome City Lab Trend Book #5

Welcome City Lab Trend Book #5

Status

Gepubliceerd boekdeel

Originele Titel

Welcome City Lab Trend Book #5: Developing Low-Tech Urban Tourism Together.

Auteur

Ko Koens

Welcome City Lab is een innovatieplatform gewijd aan stedelijk toerisme dat ’s werelds eerste incubator specifiek voor deze sector omvat. Het werd in juli 2013 opgericht door Paris&Co, met de steun van onder andere de stad Parijs. Het innovatieplatform biedt startende ondernemingen en actoren uit de toeristische sector een volledig dienstenpakket: een incubator, een plaats om te netwerken, te discussiëren en samen te werken, een testplatform en een monitoring unit.

In het Welcome City Lab Trend Book #5 beschrijft Ko Koens in het artikel ‘Developing Low-Tech Urban Tourism Together’ kansen die er door de coronacrisis zijn ontstaan voor toeristische bestemmingen.

”De enorme groei in populariteit van stedelijke toeristische bestemmingen voorafgaand aan de Covid 19 pandemie was een gemengde zegen voor veel steden. Terwijl het hen hielp ontwikkelen economisch hielp ontwikkelen, zorgde de buitensporige groei van het toerisme zorgde ervoor dat (delen van) steden leden aan ‘overtoerisme’. Nu bezoekers langzaam terugkeren naar steden, is het nuttig om na te denken over manieren om een beter soort stedelijk toerisme te ontwikkelen. Aan de hand van ervaringen uit België en Nederland, geeft deze bijdrage ideeën en suggesties op dit gebied, waardoor de voordelen van een low-tech benadering.”