Donagh Horgan

Donagh Horgan

Senior onderzoeker

Donagh is de nieuwe aanwinst van Ierland naar Nederland, die net op tijd aankwam voor de grote heropening van het toerisme.

Donagh Horgan hoort vanaf heden bij Inholland als senior onderzoeker in stedelijk toerisme.

Over Donagh

Donagh komt uit de haven van Glasgow. Hij heeft altijd gewerkt aan sociale innovatie in de gebouwde omgeving – met een groeiende focus op het toerisme. Sinds 2020 heeft hij samengewerkt met collega’s aan het Gefinancierde SmartDest-project H2020 naar digitaal ingeschakelde oplossingen om sociale uitsluiting te bestrijden die wordt aangedreven door over toerisme.

”Ik heb zin om deel te nemen aan de onderzoeksgroep en om schaalactiviteiten van het stedelijke toerisme-lab in Rotterdam te ondersteunen”

Loopbaan

Getraind als architect werkte hij al enkele jaren in de praktijk aan projecten in heel Europa en Rusland, waardoor hij de grenzen van speculatieve ontwikkelingsbenaderingen voor planningsplaats en gemeenschap begreep. Als stedelijke nomad woonde hij op vier continenten van de wereld. Hij woonde in Moskou, São Paulo, Belgrado en Jeruzalem. Hij spreekt een aantal talen en hoopt Nederlands aan zijn verzameling toe te voegen.

Met meer dan een decennium aan ervaring in designing tools en methodologieën voor stakeholder betrokkenheid, wilt hij graag zijn vaardigheden delen om een rijke reeks expertise te complimenteren.

”Ik kijk er naar uit om in de praktijk mijn opgedane kennis toe te passen en om jullie onderzoeksinteresses te leren kennen.”

Terug naar het overzicht