Ko Koens

Ko Koens

Lab Lead & Lector New Urban Tourism

3 vragen aan Ko…

Wat doe je voor Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam?

“Als Lab Lead zorg ik ervoor dat de strategie van het lab aansluit bij het lectoraat New Urban Tourism van Hogeschool Inholland. Ik wil samen met partners bouwen aan een Rotterdam dat uitblinkt in gastvrijheid. Waar bewoners en bezoekers samen genieten van de stad. Ik geef regelmatig workshops en presentaties op conferenties over wat we doen, wat werkt en wat niet. Als geïnteresseerden willen praten over samenwerken of willen onderzoeken wat toerisme voor hen en de stad kan betekenen, sta ik ze graag te woord. Koffiedrinken en filosoferen over de toekomst van stedelijk toerisme mag ook.”

Wat is je lievelingsplek in Rotterdam en omgeving?

“Ik vind Katendrecht en de Afrikaanderwijk enorm interessant, vanwege de vele ideeën initiatieven die hier samenkomen. Er is flink geïnvesteerd in deze wijken en dit heeft geleid tot een positieve sfeer en ontwikkeling. Je ziet trendy tentjes, maar ook traditionele winkels. Iedere keer als ik door deze wijken loop, ontdek ik weer iets nieuws. Ook worden er steeds meer evenementen georganiseerd. Bijvoorbeeld POW! WOW! Rotterdam, het street-artfestival dat schitterende muurschilderingen in Afrikaanderwijk achterliet. Het is spannend hoe deze gebieden zich gaan ontwikkelen, en of ze hun diversiteit kunnen vasthouden, nu ze steeds populairder worden.”

Wat zijn je dromen voor het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam?

“Om als lab samen te werken met bewoners, bedrijven en de overheid. Dan kunnen we echt doorpakken en met toerisme, leisure, events, hospitality en de cultuursector bijdragen aan het oplossen van de uitdagingen waar de stad voor staat. Het zou geweldig zijn als Rotterdam laat zien hoe je met toerisme kunt aansluiten bij wat bewoners willen. Zodat de stad er beter van wordt. En daarmee een voorbeeld is voor de rest van de wereld.”

Terug naar het overzicht