Project in Hoek van Holland

Project in Hoek van Holland

Een deel van de studenten uit het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam werkt dit semester in samenwerking met docenten, onderzoekers en stakeholders aan een opdracht in Hoek van Holland. Dit bleef bij de lokale pers ook niet onopgemerkt. Onderstaande tekst en foto’s waren te vinden in de ‘Hoekse Krant’.

‘’ In Hoek van Holland opende gebiedscommissielid Ineke Vos de kick-off van een onderzoek door Inholland studenten. Studenten van Inholland gaan in de komende weken aan de slag met de vraag ’Hoe kan de ontwikkeling van een vierseizoenenbadplaats aansluiten bij de identiteit en leefbaarheid van Hoek van Holland ‘Bewoners en ondernemers zullen tijdens dit onderzoek gevraagd worden hun mening te geven op vragen als: Hoe zien zij de toekomst van hun dorp en strand? Waar liggen wat hun betreft kansen. Ook is er aandacht voor milieu en omgeving. Hoe bewaak je bijvoorbeeld rust en ruimte als bezoekers ontdekken dat Hoek van Holland ook in andere seizoenen aantrekkelijk is. De resultaten van dit onderzoek zullen begin 2022 beschikbaar zijn. Ineke Vos wenste de studenten veel succes: ‘Ik hoop van harte dat we onze liefde voor Hoek van Holland in jullie plannen terugzien. Wat goed is voor de Hoekenees, is ook goed voor de bezoeker.’ Na een uitgebreide introductie leerde de studenten op de fiets de Hoek beter kennen .‘’

28 oktober 2021