Vijf concepten met Hart voor Zuid

Vijf concepten met Hart voor Zuid

Binnen het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam zijn er in augustus 2021 vier groepjes gestart met het volgende vraagstuk: ‘Welke concepten kunnen worden gebruikt om bewoners van het Zuidpleingebied te betrekken bij de ontwikkeling van de vrijetijdseconomie in Hart van Zuid?’.

Een halfjaar lang werkten de studenten samen met onder andere stakeholders aan het vraagstuk en is elk groepje tot een mooi concept gekomen. De concepten worden hieronder toegelicht. 

Beroepengames

Het afgelopen halfjaar zijn Busra, Sofie, Fleur, Robin en Sem tot het volgende leuke en speelse concept gekomen: de Beroepengames.

Door de jongeren van Zuid op een leuke manier kennis te laten maken met verschillende beroepen, inspireren we hen tot een positief toekomstbeeld. Dit willen zij doen in samenwerking met JOZ. JOZ is een organisatie die haar wortels heeft op Rotterdam-Zuid. Samen met de gemeente Rotterdam hebben we de afgelopen jaren geïnvesteerd in het jeugdwerk.

Uit op Zuid

Fenna, Quinty, Maaike, Quinty en Kelly zijn tot een leuk concept gekomen namelijk: Uit op Zuid. Gedurende de week zullen dagelijks diverse activiteiten aangeboden worden, elk op een eigen locatie in Zuid. Het merendeel van de activiteiten wordt verzorgd door/in samenwerking met lokale bewoners of ondernemers.

Community Garden

Astrita, Alexandra, Ana, Mitchell, Iris en Emma hebben zich de afgelopen tijd ondergedompeld in het groen van Zuid. Zo kwamen ze de verborgen parel het ‘Van Swietenhof’ tegen. Een groene oase tussen wat huizenblokken in. Het concept wat zij hebben gemaakt richt zich op het bekender maken van het Van Swietenhof.

Zuidse paden

Romy, Tyeisha, Muna, Ting Ting en Minh zijn met een concept gekomen, door de buurt voor de buurt, namelijk Zuidse paden. Voor het creëren van een community zijn ze gekomen met een culturele huiskamer en een nieuw dakpark voor Zuidplein. Het is een plek waar alle culturen samen kunnen komen in een knusse omgeving waar ontmoetingen plaatsvinden.

25 januari 2022