Open Living Lab Days 21 sep '23 - 23 sep '23

Open Living Lab Days

Het Urban Leisure & Tourism Lab was aanwezig tijdens de Open Living Lab Days in Barcelona. Het driedaagse congres werd georganiseerd door het European Network of Living Labs. Het driedaagse programma bestond uit interessante keynotes, posterpresentaties en workshops. Een van de workshops werd verzorgd door collega’s Donagh Horgan, Mirthe van den Hee en Iris Kerst.

De jaarlijkse Open Living Lab Days worden georganiseerd om mensen die verbonden zijn aan living labs de nieuwste inzichten op het gebied van lab methoden, participatie en management te delen. In de workshop van het Urban Leisure & Tourism Lab stond het verder brengen van lab concepten centraal. In living labs gebeurt het namelijk vaak dat een idee niet verder wordt uitgewerkt tot hooguit een prototype. Tijdens de workshop werd de shift van design thinking naar design doing aangemoedigd. Aan de hand van de Ideation Washing Machine werden de deelnemers uitgedaagd om concepten verder uit te werken en out the box te denken. De workshop werd afgesloten met een discussie waarin handvatten werden uitgewisseld om ideeën verder vanuit living labs te implementeren.

Ben je benieuwd naar tools die wij binnen het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam toepassen? Neem dan eens een kijkje op onze Expertise Network Sustainable Tourism website! Hier worden op dit moment verschillende tools op het gebied van duurzaam toerisme, placemaking en living labs verzameld.

25 oktober 2023