Afstudeerders in het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam

Afstudeerders in het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam

Sinds februari is een enthousiaste lichting van 20 afstudeerders in het Urban Leisure & Tourism Lab gestart. Deze studenten, afkomstig van diverse studierichtingen zoals Tourism Management, Business Studies en Creative Business, staan op het punt hun laatste semester in te gaan van hun carrière bij Inholland!

Het Urban Leisure & Tourism Lab dient als een broedplaats waar deze toekomstige professionals niet alleen werken aan hun afstudeerprojecten, maar ook waardevolle connecties leggen binnen en buiten hun vakgebied. Ze zijn gekoppeld aan partners uit de praktijk, waardoor hun projecten niet alleen academisch relevant zijn, maar ook echte impact kunnen maken in wijken.

De studenten verdiepen zich in een reeks onderzoeksthema’s die van cruciaal belang zijn voor de stedelijke vrijetijds- en toerismesector. Van het onderzoeken van veiligheidsbeleving in de stad tot het bevorderen van inclusiviteit, en van het ontwikkelen van nieuwe toeristische tools tot het creëren van betekenisvolle evenementen en het stimuleren van lokaal toerisme. Elk project is uniek en afgestemd op de individuele interesses van studenten en de eisen van hun opleiding.

De resultaten van deze projecten zijn net zo divers als de studenten zelf. Sommigen zullen hun studie afronden met een adviesrapport, anderen met een concreet product, dienst of zelfs een kunstwerk. Deze variatie toont de veelzijdigheid en creativiteit van onze studenten en hun vermogen om theorie in de praktijk te brengen.

De voortgang van de studenten wordt gedeeld tijdens vier speciale ‘Jamsessies’, die zijn gepland op belangrijke momenten in het afstudeertraject. Deze sessies bieden een unieke kans om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van hun projecten, van het initiële concept tot het uiteindelijke eindproduct.

We nodigen iedereen uit die geïnteresseerd is in de toekomst van urban leisure en tourism in Rotterdam om deel te nemen aan deze sessies. Het is een geweldige kans om geïnspireerd te raken door de nieuwe generatie professionals en om de innovatieve ideeën die onze stad vorm zullen geven, te ontdekken.

Zet de data alvast in je agenda, mail onze Programma Manager iris.kerst@inholland.nl en we zien je graag op Zuidplein 54, 3083 CW Rotterdam.

Woensdag 13 maart 10.00 tot 12.00 uur Woensdag 24 april van 10.00 tot 12.00 uur
Jamsessie climb 1: discover

De studenten presenteren de context, richtlijnen en eisen van hun concept / afstudeerrapport.

Jamsessie climb 2: define

De studenten presenteren verschillende concepten / interventies, die zij ontworpen hebben.

Woensdag 15 mei van 13.00 tot 15.00 uur Woensdag 19 juni van 14.00 tot 16.00 uur
Jamsessie climb 3: develop

De studenten presenteren het prototype van het gekozen concept (afstudeerrapport)

Jamsessie climb 4: deliver

De studenten presenteren het definitieve eindconcept / afstudeerrapport.

11 maart 2024