EMPOWHER Path: Een Innovatieve Oplossing voor Veiligheidsperceptie bij Winkelcentrum Zuidplein

EMPOWHER Path: Een Innovatieve Oplossing voor Veiligheidsperceptie bij Winkelcentrum Zuidplein

Stel je voor: je werkt ’s avonds in een supermarkt en je voelt je niet veilig op weg naar huis. Dit was de realiteit voor vrouwelijke medewerkers op Zuidplein. In reactie hierop lanceerden de studenten Mike, Jula, Amber, Elsa, Elodie, Claudia, Theresia, Kimberley en Donate van het Urban Tourism Lab Rotterdam het baanbrekende EMPOWHER Path – een initiatief gericht op het verbeteren van veiligheid en het versterken van vrouwenkracht. Met de steun van Rabobank, die 8000 euro beschikbaar heeft gesteld voor dit project, kreeg EMPOWHER Path de boost om werkelijkheid te worden.

Het verhaal achter EMPOWHER Path

Waarom EMPOWHER Path? Het project werd geboren uit de echte angsten en ervaringen van vrouwelijke supermarktmedewerkers. Ze verlangden naar verandering en een veiligere omgeving.

Wat houdt EMPOWHER Path in? Het combineert marketingcampagnes met fysieke interventies, zoals het creëren van een speels pad, om niet alleen de omgeving te veranderen, maar ook het gevoel van veiligheid te vergroten.

Wat betekent dit project? Het gaat niet alleen om fysieke veiligheid; het draait ook om het herstellen van vertrouwen en het versterken van de gemeenschap.

Druk jij op de knop?

De vraag is nu: druk jij op de knop? Het EMPOWHER Path is meer dan alleen een idee; het is een beweging die vraagt om betrokkenheid en actie. Samen kunnen we een omgeving creëren waarin alle leden van onze gemeenschap zich veilig en versterkt voelen. Dus laten we samen opstaan en het verschil maken.

11 maart 2024