Inspirerend kunstwerk Verlicht Hart van Zuid met gedachten

Inspirerend kunstwerk Verlicht Hart van Zuid met gedachten

Midden in het bruisende hart van Zuid komt iets bijzonders tot leven: De Wegwijzer. Maar in tegenstelling tot wat je zou verwachten, is dit kunstwerk geen gewone wegwijzer. Het is eerder een uitnodiging om even stil te staan en je gedachten de vrije loop te laten gaan.

De betekenis achter De Wegwijzer

Wat bracht De Wegwijzer tot leven? Het begon eigenlijk als een reactie op de behoefte om de ziel van Hart van Zuid te laten zien. Het idee was om iets te creëren dat mensen aan het denken zou zetten over de waarden die deze levendige gemeenschap echt definiëren. Studenten Lisa, Marit, Sam en Nop van het Urban Tourism Lab Rotterdam zijn hier tijdens het eerste semester (september 2023 tot en met januari 2024) mee aan de slag gegaan.

Wat maakt De Wegwijzer speciaal? Hoewel het geen echte wegwijzer is, heeft het wel een krachtige boodschap. Het is bedoeld om als een soort baken van licht te fungeren, met teksten die je uitnodigen om na te denken over wat echt belangrijk is in het leven. Het wil gesprekken op gang brengen en mensen aanmoedigen om met elkaar te praten over de dingen die er echt toe doen.

Een toekomst van realisatie

Wat kunnen we verwachten van De Wegwijzer? Hoewel het project nog in de ontwerpfase zit, ziet de toekomst er veelbelovend uit. In de afrondende fase gaan afstudeerders aan de slag om dit kunstwerk werkelijkheid te maken, zodat het een echte aanwinst wordt voor Hart van Zuid. En laten we eerlijk zijn, dat is toch wel iets om naar uit te kijken!

Een terugblik op de Winterfair:

Een hoogtepunt in het verhaal van De Wegwijzer was de presentatie ervan op de Winterfair, waar het de aandacht trok van niemand minder dan burgemeester Aboutaleb. Het was een bevestiging van het talent en de visie van de studenten achter dit project.

Kortom, De Wegwijzer is veel meer dan zomaar een kunstwerk. Het is een symbool van gemeenschap, reflectie en vooruitgang. Laten we samen deze reis van ontdekking voortzetten en onze gedachten laten verlichten door De Wegwijzer.

11 maart 2024