Tight Light: Een Innovatief Project om de Sterren te Laten Schijnen op de Metrobaan

Tight Light: Een Innovatief Project om de Sterren te Laten Schijnen op de Metrobaan

Het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam, in Rotterdam, is actief in een gebied dat zich inzet om meer bezoekers aan te trekken, vooral bij culturele hotspots zoals het theater, Rotterdam Ahoy en het park tijdens festivals. Echter, dit gebied kent ook sociale en maatschappelijke uitdagingen, vooral na zonsondergang rondom metrostation Zuidplein, wat soms zorgt voor een negatieve veiligheidsbeleving. Daarom gaan studenten aan de slag met verschillende initiatieven om de stad veiliger te maken. Één van deze opmerkelijke initiatieven: Tight Light, De uitdaging was om zowel de veiligheid als het gevoel van verwondering te vergroten op de drukke metrobaan bij Zuidplein.

Het concept van Tight Light

Wat houdt Tight Light eigenlijk in? Het is een inventief projectiesysteem onderaan de busbaan dat in omvang toeneemt naarmate meer mensen samenkomen. Deze dynamische projectie zorgt niet alleen voor verwondering, maar draagt ook bij aan een veiligere omgeving.

De inspiratie achter Tight Light? Studenten Samir, Kerim, Pascal en Thomas van het Urban Tourism Lab Rotterdam wilden een oplossing creëren die mensen samenbrengt en tegelijkertijd de veiligheidsperceptie verbetert. Zo ontstond het idee om de schoonheid van de sterren naar beneden te halen en mensen uit te nodigen om samen te genieten van deze betoverende ervaring.

Een uitnodiging tot ervaring

Benieuwd naar dit opmerkelijke prototype in actie? De video van Tight Light biedt een voorproefje van de betoverende ervaring die het belooft te bieden. Maar er gaat niets boven het zien en ervaren van een concept in het echt. Kom langs en laat je betoveren door de schittering van Tight Light onder de sterren.

 Benieuwd naar meer? Bekijk de video van Tight Light en laat je inspireren door deze betoverende conceptie van veiligheid en verbondenheid.

Video: Tight Light

11 maart 2024