Circular Placemaking After Dark

Circular Placemaking After Dark

Status

In uitvoering

Team

Studenten, stakeholders en bewoners

Stakeholders

Rabobank, Heijmans, Gemeente Rotterdam: NPRZ

De studenten in het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam houden zich in semester 1 van collegejaar 2023-2024 bezig met het thema Circular Placemaking After Dark. Lees hieronder voor welk vraagstuk ze samen met diverse stakeholders innovatieve oplossingen bedenken.

‘’ Extinction Rebellion die de A12 blokkeert versus de BBB als grootste partij in de Eerste Kamer! Een ding is zeker onze leefomgeving, ons klimaat is hot topic! De reis en toeristenbranche is zich pas sinds kort bewust van de sociale en milieueffecten op de levensvatbaarheid van de branche. Zo worden de positieve economische effecten van bezoekers steeds meer afgewogen tegen de negatieve externe effecten van de uitstoot van broeikasgassen, het verbruik van hulpbronnen en de sociale, economische en ecologische achteruitgang van lokale ecosystemen.

Het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam is gevestigd op Rotterdam Zuid, in een gebied waar hard aan de weg wordt getimmerd om méér bezoekers te mogen ontvangen op plekken zoals het theater, Rotterdam Ahoy en in het park middels festivals. Tegelijkertijd is het een gebied met een hoop sociaalmaatschappelijke uitdagingen. Zo zijn er na zonsondergang een hoop problemen in en rondom metrostation Zuidplein die zorgen voor onprettige en soms ook een negatieve veiligheidsbeleving. Dit semester ga je aan de slag met de Circular Placemaking After Dark challenge. Samen met je medestudenten en stakeholders ga je op zoek naar circulaire en duurzame concepten die ervoor zorgen dat de veiligheidsbeleving rondom één van de grootste ov-knooppunten in Rotterdam verbeterd. Denk bijvoorbeeld aan de rol die licht kan spelen of aan de rol die theater zou kunnen spelen!’’

Rabobank Zuid-Holland is als één van de stakeholders betrokken bij het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam en stelt budget beschikbaar om de innovaties die binnen het lab worden bedacht verder te brengen. Geïnteresseerd om bij het lab betrokken te zijn? Stuur dan een berichtje naar Programma Manager Iris Kerst (iris.kerst@inholland.nl).