Een kijkje achter de schermen bij onze eerste afstudeerstudente

Een kijkje achter de schermen bij onze eerste afstudeerstudente

Status

Lopend

Auteur

Fenna van Oevelen

Betrokken partijen

Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam

In deze blog neemt studente Fenna van Oevelen (Tourism Management), jou mee in haar afstudeeropdracht. In februari 2022 startte zij als eerste studente ooit, met haar afstudeeropdracht in het Urban, Leisure & Tourism Lab Rotterdam. Benieuwd naar meer? Lees dan snel door.

Binnen het Urban, Leisure & Tourism Lab Rotterdam ben ik vanaf februari 2022 begonnen met mijn afstudeeropdracht. Mijn ontwerpvraag binnen mijn afstudeeropdracht luidt: “Hoe kunnen we op een creatieve manier plannen en onderzoeken voorleggen bij partijen zoals de Gemeente Rotterdam en een communicatieproduct ontwikkelen waarbij de bewoners op de hoogte worden gehouden van vorderingen en resultaten van onderzoeken naar stedelijk toerisme die het Urban, Leisure & Tourism Lab Rotterdam uitvoert?”

Ik ga dus een communicatieproduct ontwikkelen voor het Urban, Leisure & Tourism Lab Rotterdam. Ik ga dit concept ontwikkelen aan de hand van de Design Thinking Methode. Deze methode wordt gebruikt om bepaalde problemen aan te pakken en op te lossen. Ik ga oplossingen bedenken voor het probleem dat zich afspeelt door middel van brainstormsessies waarbij ik veel nieuwe ideeën bedenk voor mijn eindproduct.

Ik vind het tot nu toe een erg leuke en leerzame ervaring om mijn afstudeeropdracht bij het Urban, Leisure & Tourism Lab Rotterdam te mogen uitvoeren. Zoals aangegeven ben ik bezig met het ontwikkelen van een communicatieproduct dat in de toekomst het living lab gaat helpen bij het voorleggen van de plannen en onderzoeken bij partijen zoals de Gemeente Rotterdam. Daarnaast moet het product ook helpen om bewoners op de hoogte te brengen van vorderingen en resultaten die uit de onderzoeken komen die het lab uitvoert op het gebied van stedelijke toerisme.  Bovendien leer ik veel nieuwe stakeholders kennen doordat ik de wijken van Rotterdam in trek en uiteraard in gesprek ga met medewerkerkers van de gemeente Rotterdam.

In juni zal ik mijn resultaten presenteren tijdens de Show and Launch Event op Hogeschool Inholland Rotterdam. Hierbij hoop ik een uniek en creatief communicatieproduct neer te zetten wat een toegevoegde waarde heeft voor het Urban, Leisure & Tourism Lab Rotterdam. Ik ben ervan overtuigd dat ik tijdens het ontwikkelen van dit product erg veel ga leren wat ik mee ga nemen in mijn professionele carrière.

Studente Fenna van Oevelen