Hoekse concepten komen tot leven

Hoekse concepten komen tot leven

Status

Afronding

Auteur

Tamara Allen

Betrokken partijen

Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam / Hoek van Holland

In deze blog neemt studente Tamara Allen (Tourism Management), jou mee naar de laatste Studiodag van 2021.Tamara startte in augustus 2021 in het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam. Ze werkt samen met haar groepje aan het vraagstuk in Hoek van Holland.

Tijdens de laatste fase van het ‘design thinking’ proces, wordt het eind concept afgerond. In deze fase wordt er vooral gekeken naar de haalbaarheid van het concept en het implementatie plan.

Tijdens studiodag 4 hebben alle groepen voor de laatste keer hun concept mogen presenteren bij alle stakeholders. Zo ook de groepen die de afgelopen tijd bezig zijn geweest met het vraagstuk ‘Hart van Zuid’.  Door de coronamaatregelen is dit iets anders gegaan dan de eerste paart studiodagen. Deze laatste studiodag was namelijk online. Elke groep is echter super creatief geweest en heeft mooie en interactieve eindpresentaties gehouden.

De aanwezige stakeholders uit Hoek van Holland hadden aan het einde van de dag nog een grote taak. Namelijk het beste concept kiezen. Hier hadden ze veel moeite mee, omdat alle groepen het zo fantastisch gedaan hebben en concepten hebben gepresenteerd die zeker de vraag helpen beantwoorden: “Hoe kan de ontwikkeling van een vierseizoenenbadplaats aansluiten bij de identiteit en leefbaarheid van Hoek van Holland?’’

Uiteindelijk is er wel een winnaar gekozen namelijk het groepje van Denise de Bruijn, Marscha van der Klaauw, Jill Baumgart en Tessa Vane. Met het eindconcept: HISTORY HUNTING. History Hunting is een app waarbij er op de kaart van Hoek van Holland verschillende tags staan. Je kunt naar deze tags gaan zoeken en daar vind je een QR-code die je kunt scannen. Je krijgt dan op je telefoon de informatie te zien wat er op die plek is gebeurd in Hoek van Holland. De verhalen verschillen van thema’s; van voor de eerste wereldoorlog naar de tweede wereldoorlog en alles er tussen in en erna. Op deze manier probeert het groepje de interessante en mooie verhalen te vertellen op een moderne, interactieve en speelse manier, zodat deze nooit vergeten gaan.

Dit groepje mag dit idee nu verder uitwerken met hulp van ondernemers en stakeholders van Hoek van Holland en Hogeschool Inholland / Inholland University of Applied Sciences/Inholland Rotterdam.

Ik heb erg genoten van deze minor en zal deze ervaring zeker meenemen naar mijn afstuderen.