Pop-Val concept

Pop-Val concept

Status

Lopend

Auteur

Bo Vuik

Status

Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam / Hart van Zuid

Van eind januari t/m midden juni heeft een groep van vier studenten (team ZuiderKracht) gewerkt aan een concept dat de oplossing zou vormen voor de volgende onderzoeksvraag “Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat bewoners van de Tarwewijk gemotiveerd raken om zelf een schoner straatbeeld te creëren door de ontwikkeling van de vrijetijdseconomie?”

Uiteindelijk is er gekozen voor het concept Pop-Val. Pop-Val is een reizend afvalterras dat maandelijks op een andere plek in de Tarwewijk komt te staan. Dit afvalterras zorgt ervoor dat de bewoners dicht bij huis hun klein huishoudelijk grofvuil in kunnen leveren en met korting op het terras een drankje of hapje kunnen nuttigen. Bij dit concept staan dan ook vijf kernonderdelen centraal, namelijk: een foodtruck, een mobiele milieustraat, het terras, het aanzetten tot het creëren van een schoner straatbeeld en de bewoners met elkaar in gesprek laten gaan over het weggooien van afval.

Door een horecagelegenheid aan de mobiele milieustraat te koppelen verwacht het team dat de bewoners gestimuleerd worden om het afval niet op straat te gooien, maar bij Pop-Val te brengen. Dankzij dit concept wordt het de bewoners dus gemakkelijker gemaakt om dicht bij huis huishoudelijk grofvuil weg te gooien en hebben de bewoners tegelijkertijd de kans om elkaar beter te leren kennen.

Vanaf september zal een volgende groep studenten verder met dit concept gaan en gaan zij Pop-Val hoogstwaarschijnlijk ook echt realiseren!