Samenwerken aan Koningsdag op Zuid

Samenwerken aan Koningsdag op Zuid

Status

Afgerond

Auteur

Niels Aantjes

Betrokken partijen

Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam & Hart van Zuid

Het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam heeft voor het eerst dit semester een Studiodag georganiseerd! De projectgroepen konden vol trots presenteren welke stappen zij de afgelopen weken hebben gemaakt en op welke manier zij verschillende keuzes hebben genomen.

Met de aanwezigheid van alle projectgroepen, bijna alle docenten en externe gasten hebben wij allemaal van elkaar kunnen leren. Feedback staat dan ook centraal bij de studiodagen. Deze keer kreeg iedereen een geldbedrag die zij konden investeren in de aanwezige projecten. Achterop was ruimte vrijgehouden voor feedback. Mocht je in een project investeren, moest er op de achterkant worden genoteerd waarom dit gebeurt en wat er misschien beter zou kunnen.

Van het Oekraïens huis tot allerlei buurthuizen, geen samenwerking is te gek! De multidisciplinaire teams zijn hard aan het brainstormen en contacteren om zoveel mogelijk stakeholders te kunnen verzamelen. Zo is er ook een groep die contact op gaan nemen met Ahoy om gebruik te kunnen maken van de locatie, terwijl een ander groepje weer bezig is met het contacteren van Rotterdam Festivals. Het was fantastisch om te zien welke ontwikkelingen iedereen door heeft gemaakt en welke nieuwe relaties er zijn ontstaan door het hebben van fantastische externe gasten. Het was een geslaagde Studiodag en wij kijken al uit naar de volgende!

Over de challenge:

Op 27 april viert Koning Willem-Alexander zijn verjaardag in Rotterdam. Dit jaar is bovendien zijn tienjarige jubileum als koning. Rotterdam staat die dag dus flink in de spotlight en wordt dan ook drukbezocht.

Het Urban Leisure & Tourism lab Rotterdam is gevestigd in het Hart van Zuid, een projectontwikkelingsgebied dat met regenerative placemaking verder op de kaart wordt gezet. Regenerative placemaking draait om het vormgeven van een omgeving (sociaal of materieel) samen met de bewoners.

Werk jij mee aan Koningsdag op Zuid? Door een ervaring te creëren samen mét bewoners en ondernemers, waarin de identiteit en diverse culturen van Zuid naar voren komen? Dit gebied verdient het om in het zonnetje gezet te worden.