Annemarie van Klaveren

Annemarie van Klaveren

Labcoördinator & Docent Tourism Management

3 vragen aan Annemarie…

Wat doe je als Coördinator van het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam?

“Als labcoördinator maak ik de verbinding tussen het onderwijs en de vraagstukken die spelen binnen het lab. Wanneer er vragen zijn over onderwijs en de mogelijkheid om een vraagstuk of studentenproject te starten, komen mensen bij mij terecht.”

Wat is je lievelingsplek in Rotterdam en omgeving?

“Er zijn meerdere plekken binnen en buiten de stad waarmee ik iets heb. Vooral de skyline aan de Maas vind ik prachtig. Ondanks dat Rotterdam een relatief kleine stad is, krijg je daar het gevoel dat je in een metropool bent. Verder kom ik graag in mijn oude buurtje Hillegersberg, waar ik vroeger woonde. Heerlijk om daar in de zomer op het terras aan de plas een drankje te doen. Maar ook picknicken aan de Kralingse Plas of wandelen langs de Rotte. Daarnaast ben ik graag in Hoek van Holland, zowel in de zomer als de winter.”

Wat zijn je dromen voor het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam?

“Ik hoop dat het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam een verbinding gaat worden tussen het onderwijs, de gemeente en het bedrijfsleven. Het zou fantastisch zijn als wij als lab kunnen bijdragen aan het oplossen van actuele vraagstukken die bij veel organisaties leven, maar waaraan geen tijd of aandacht kan worden besteed. Dankzij het lab kan Hogeschool Inholland zich nóg meer als een kennisinstituut in Rotterdam gaan profileren. Zeker doordat er studenten van meerdere studierichtingen aan de opdrachten werken.”

Terug naar het overzicht