Bianca Kluin

Bianca Kluin

Teacher Tourism Management

3 vragen aan Bianca…

Wat doe je voor Urban Leisure & Tourism Lab?

“Afgelopen jaren was ik betrokken bij de opzet van het lab. Ik verkende de mogelijkheden voor een Rotterdams onderzoekslab. Een plek waar studenten van meerdere opleidingen samen aan echte Rotterdamse initiatieven voor de stad werken. Ik sprak met meerdere partijen zoals Rotterdam Partners en Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) en ik maakte een inventarisatie van interessante samenwerkingsmogelijkheden. Binnen het toerisme ligt mijn expertise voornamelijk bij cultuur, duurzaamheid, stedelijke dynamiek en de beleveniseconomie.”

Wat is je lievelingsplek in Rotterdam en omgeving?

“Ik ben gek op bekende plekken als de Witte de Withstraat en het Museumpark. Maar ik kom ook graag in Noord, Crooswijk en Rotterdam-Zuid. En het gebied langs de Rotte natuurlijk. In mijn werk zoek ik altijd naar een duidelijke link met Rotterdam. Zo laten we studenten samenwerken met Rotterdamse partners. Een mooi voorbeeld daarvan is onze samenwerking met de Wereldhavendagen. Onze studenten ontwierpen een escaperoom om meer jongeren naar het evenement te trekken én hen bekend te maken met de Rotterdamse haven.”

Wat zijn je dromen voor het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam?

“Nu het Urban Leisure & Tourism Lab een feit is, wil ik mijn kennis en enthousiasme blijven inzetten om Rotterdam nog meer positief op de kaart te zetten. Het lijkt me bijvoorbeeld te gek om samen met studenten betrokken te zijn bij de ontwikkeling van Feijenoord of de herinrichting van Zuidplein.”

Terug naar het overzicht