Heinrich Gerlach

Heinrich Gerlach

Leercoach & Docent Tourism Management

Wat doe je voor het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam?

Ik ben leercoach binnen dit lab. Dat studenten deelnemen in labs en daarmee nadenken over toeristische activiteiten en kansen in de woon- en werkomgevingen van Rotterdam-Zuid en Hoek van Holland zijn geweldig mooie uitdagingen.
We werken met onze opdrachten aan oplossingen in de echte wereld. Het stimuleren van creativiteit binnen de LAB-opdrachten en het samenwerken van studenten uit verschillende opleidingen samen met onze externe stakeholders maakt out-of-the-box handelen absoluut mogelijk. Dat maakt persoonlijke groei voor iedereen sterker.

Wat is je lievelingsplek in Rotterdam en omgeving?

Eigenlijk veel plekken. Er is altijd positieve reuring in Rotterdam te vinden. Dat vind ik zo mooi aan deze stad. Ik woon er niet maar ga mede hierom iedere dag met plezier naar mijn werk. Ik bezoek regelmatig (uit nieuwsgierigheid) een ander deel van de stad en zoek ook nieuws over wat er daar gaande is. Mijn bijzondere aandacht gaat uit naar de digitale ontwikkelingen (de zogenaamde digital twin) in de stad. De gemeente Rotterdam zet daar, samen met het LAB, volop op in.

Wat is het leukst aan werken in het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam?

Dat we met onze studenten goede werkrelaties met alle betrokkenen hebben, dat weten te koesteren en op loopafstand van elkaar zitten (zowel op Rotterdam-Zuid als in Hoek van Holland). Dat maakt elkaar persoonlijk kennen en de wederzijdse betrokkenheid bij de projecten eenvoudig
en nog sterker.

Terug naar het overzicht