Jurgen van Klapwijk

Jurgen van Klapwijk

Docent Tourism Management

3 vragen aan Jurgen

Wat doe je voor Urban Leisure & Tourism Lab?

“Ik ben naast Docent Tourism Management, coördinator voor leergang één en twee. Samen met mijn collega’s kijk ik of het lab ook voor de eerste- en tweedejaarsstudenten een rol kan spelen. Ook voor de startende student is het waardevol om in aanraking te komen met het werkveld en aan de slag te gaan met projecten uit de praktijk.”

Wat is je lievelingsplek in Rotterdam en omgeving?

“Rotterdam heeft veel bijzondere locaties. Eén plek springt er voor mij echt uit en dat is Katendrecht. De ontwikkelingen daar laten zien hoe een problematische wijk zich kan ontwikkelen tot hotspot. Theater Walhalla, de Fenixloods, festival de Nacht van de Kaap en de geweldige horeca maken dit een lievelingsplek.”

Wat zijn je dromen voor het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam?

“Ik heb een zakelijke achtergrond. Voordat ik docent werd, werkte ik als communicatieadviseur en was ik directeur bij VVV Schouwen-Duiveland en VVV Ouddorp aan Zee. Ik wil met Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam aansluiten op ontwikkelingen en projecten in het bedrijfsleven. En mooie samenwerkingen aangaan met interessante partijen. Echte partnerships waar iedereen wat aan heeft en waarmee we verder kijken dan de geijkte oplossingen.”

Terug naar het overzicht