Maaike de Jong

Maaike de Jong

Leercoach & Onderzoeker

Wat doe je voor het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam?

Voor het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam ben ik leercoach van groepen (internationale) studenten. Daarnaast doe ik onderzoek naar de samenwerking van teams in een lab-setting. Eerder heb ik onderzoek gedaan naar speelsheid en creativiteit. De inzichten daaruit gebruik ik in het begeleiden van het ontwerpproces van onze studenten.

Wat is je lievelingsplek in Rotterdam en omgeving?

Ik ben dertien jaar geleden in Rotterdam komen wonen, omdat ik de stad zelf zo prachtig vind. Eén van mijn lievelingsplekken in Rotterdam is de Maasboulevard: vanaf de Esch naar het centrum en dan het stukje waar je tegelijk de Willemsbrug, de Hef en de Erasmusbrug ziet, daar sta ik eigenlijk altijd even stil. Ik wandel ook heel graag een rondje om de Rijnhaven. Of een stukje fietsen door het Zuiderpark, vanaf de kinderboerderij tot aan de Valkeniersweide – een vrij lang doorlopend stuk groen. Zo kan ik nog wel even doorgaan, zoveel moois!

Wat is het leukst aan werken in het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam?

Ik hou ervan om studenten in de loop van een traject te zien groeien. Je ziet ze niet alleen plannen maken, maar ook steeds initatiefrijker worden, zelfstandiger, en zelfbewuster van wie ze zelf zijn en welke impact ze op de wereld zouden kunnen hebben.

Terug naar het overzicht