Marieke van Meurs

Marieke van Meurs

Leercoach & Docent Tourism Management

3 vragen aan Marieke…

Wat doe je voor Urban Leisure & Tourism Lab?

“Ik ben leercoach binnen het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam. Ik begeleid studenten bij projecten, zoals het vraagstuk van POW! WOW! Rotterdam. Ik geef al ruim 17 jaar les op Hogeschool Inholland op de Kop van Zuid werk. Vanuit het raam zag ik Rotterdam ontwikkelen. De plek kreeg een enorme positieve energie, werd een hotspot voor bewoners en nu langzaam komen ook de bezoekers over de brug. Met Urban Leisure & Tourism Lab wil ik hier middenin staan. En vooral: samen bouwen.”

Wat is je lievelingsplek in Rotterdam en omgeving?

“Katendrecht. Ik vind het heerlijk om na het werk een borreltje te doen, aan de kade te zitten en na te praten over dag. Maar ik dwaal ook graag met studenten door de wijk. We gaan dan op zoek naar het DNA van het gebied. Het is altijd zo’n verrassing om bij Verhalenhuis Belvedère naar binnen te lopen en de achtergrondverhalen van deze buurt te horen.”

Wat zijn je dromen voor het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam?

“Ik hoop dat de studenten echt onderdeel worden van het lab. Zodat zij met een frisse en brede kijk meebouwen aan Rotterdam als toeristische bestemming. In deze bruisende omgeving kunnen studenten uit verschillende disciplines samen nieuwe concepten onderzoeken, creëren en ontwikkelen.”

Terug naar het overzicht