Mirjam Louter-Thijssen

Mirjam Louter-Thijssen

Leerregisseur & Docent Creative Business

3 vragen aan Mirjam…

Wat doe je voor Urban Leisure & Tourism Lab?

“Ik zorg er samen met collega’s voor dat de opdrachten in het lab aansluiten bij het curriculum. In het lab gaan studenten van verschillende opleidingen aan de slag en elke opleiding heeft eigen leerdoelen. We zorgen dat dat goed samengaat. Ook bekijk ik hoe de wensen van opdrachtgevers zoals bedrijven aan kunnen sluiten bij het onderwijs.”

Wat is je lievelingsplek in Rotterdam en omgeving?

“Ik vind het altijd fijn om water te zien. Dat geeft me het gevoel van ruimte in een drukke stad. Ik geniet bijvoorbeeld van het uitzicht op Hotel New York en de Maas vanaf de Fenix Food Factory. Of de Erasmusbrug vanaf het terras van nhow Hotel.”

Wat zijn je dromen voor het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam?

“Ik hoop dat we straks een plek hebben in de stad, waar we onderwijs kunnen geven buiten het schoolgebouw. Dat de studenten nog meer het gevoel hebben dat ze iets voor de stad doen. Als je een plek buiten de school hebt, is het gevoel ook anders. De werkhouding verandert. Dat merken we ook als we wel eens een vergaderzaal of brainstormruimte gebruiken. Ik hoop dat de samenwerking met overheden, bedrijven en school een vanzelfsprekende mix wordt.”

Terug naar het overzicht