Afstuderen in het Lab

Afstuderen in het Lab

Status

Lopend

Auteur

Fenna van Oevelen

Betrokken partijen

Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam / Hart van Zuid

In deze blog neemt studente Fenna van Oevelen (Tourism Management), jou mee in haar afstudeeropdracht.

De Escaperoom

Ik heb door middel van de Design Thinking Methode “De Escaperoom” als communicatieproduct ontworpen. Dit product is ontworpen om plannen en onderzoeken die het Urban, Leisure & Tourism Lab in Rotterdam maakt door te kunnen voeren bij diverse partijen en instituten zoals bijvoorbeeld de Gemeente Rotterdam. Daarnaast worden de resultaten van deze plannen en onderzoeken getoond aan de bewoners van de desbetreffende wijk. Er wordt op een interactieve en vernieuwende manier gecommuniceerd door middel van dat de belanghebbenden de escaperoom gaan spelen. Tijdens het spelen van de escaperoom zal de communicatie worden gecommuniceerd door middel van het uitvoeren van de puzzels.

Open Dag: 25 mei

Ik heb op 25 mei 2022 voor het eerst “De Escaperoom” als communicatieproduct uitgevoerd. Hierbij was de communicatie die werd gecommuniceerd voor de belanghebbenden van Zuidplein. Door middel van de belanghebbenden de escaperoom te laten spelen, zijn hun meer te weten gekomen over de wijk Zuidplein. Het was een geslaagde dag en vooral ook, omdat toen ik vroeg aan de belanghebbenden welke communicatie bij hen was bijgebleven, dat zij ook echt veel punten aangaven dat hen was bijgebleven. Dit geeft aan dat “De Escaperoom” een goede tool is om als communicatieproduct te gebruiken.

Final Track

Ik heb in het afgelopen halfjaar erg veel geleerd tijdens mijn Final Track. Ik heb vooral meer kennis opgedaan over stadsvernieuwing, omdat ik hiervoor ook een tool heb ontwikkeld voor stadsvernieuwingsprojecten te kunnen doorvoeren. Bovendien ben ik vaak mee geweest naar SmartCulTour meetings en heb ik hier meegedacht om nieuwe ideeën en oplossingen te bedenken voor bepaalde gebieden in Rotterdam. Op 3 juni 2022 heb ik mijn verdediging gehad en kan ik met trots vertellen dat ik afgestudeerd ben voor de opleiding Tourism Management. Ik ben heel erg blij dat ik mijn afstudeeropdracht voor het Urban, Leisure & Tourism Lab in Rotterdam mocht maken. Na dit afgelopen halfjaar voel ik mezelf ook echt meer een Tourism Professional, omdat ik mezelf zeker heb ontwikkeld op dit gebied tijdens het afstuderen bij het Living Lab.